سـ‌ع‌ـید نوشت

بلاگ و روزنوشت‌های فرهنگی و شخصی سعید ابوالحسنی‌نژاد؛

«سـ‌ع‌ـید نوشت»

بلاگ و روزنوشت‌های فرهنگی و شخصی سعید ابوالحسنی‌نژاد؛

مدتی گفتار بی کردار کردی مرحمت؛
روزگاری هم به من کردار بی گفتار ده
صائب تبریزی

ســ‌ع‌ـــید's book recommendations, liked quotes, book clubs, book trivia, book lists (read shelf)
کارهای خوب!
پیام های کوتاه

◾️ اخرین مطالب...

السلام؛

روز گذشته خبری شنیدم که به شدت بدنبال یافتن و خواندن آن بودم و شوق داشتم تا زودتر مستندات و نتایج آن را ببینم! (1) مدت هاست در ایران؛ کار درست-درمانی برای پیمایش، پایش یا افکارسنجی یا هر چیزی که اسمش را بگذاریم در زمینه ی مسأئل فرهنگ عمومی و رفتار اجتماعی صورت نمی گیرد! اتفاقی که در ایران رخ نداده و مشخص نیست برنامه ریزی های فرهنگی (از فعالیت های جز و خرد تا کل و کلان) چطور انجام می شود! و معلوم نیست که واقعیات و مردم کجای این تصمیم گیری ها هستند!؟ (2)

این را داشته باشید! از طرفی هم، در دنیا و جامعه ی علمیِ بین المللی؛ اساسِ کارِ دانشگاه، به این شکل است که به تربیت استاد و دانشمند بپردازد، تولید علم کند، برای مسائل و مشکلات کشور پژوهش کند و راه کارهای علمی و کاربردی بیابد! در ایران، البته که ما دوست داریم اینطور باشیم! ولی آنچه که هست؛ بیشتر محلی برای کسب مدرک و به تبع آن ارتقای سطح شغلی است و نگاه مادی و اقتصادی به درس و دانشجو و دانشگاه، از همه جای بدنه ی علمی کشور بیرون زده و نگاه کاربردی و پژوهشی و نگاه رفعِ علمیِ مسأله به دانشگاه و کاربردهای آن نداریم! (این؛ نگاهِ ملموس و غالب است البته که استثنا هم داریم اما بگذریم...!)

حالا این دو گذاره ی بالا را بگذارید کنار هم؛ سال گذشته دانشگاه ام‌آی‌تی(3)(4) در همایش پیاده روی اربعین، در پیمایش یا پایشی اجتماعی و فرهنگی و با همکاری اجراییِ دانشگاه کوفه، داده‌های متنوعی از شرکت‌کنندگان در راه‌پیمایی اربعین به دست آورد! نتایج این پژوهش میدانی، اکتبر سال جاری (تقریبا اوایل آبان ماه 95) با پرسش‌های فرهنگی، سیاسی،‌ اقتصادی و اجتماعی که از تعداد زیادی ایرانی و عراقی جمع آوری شده بود، در 178 صفحه منتشر شد.

در مقدمه ی این گزارش آمده است که این گروه از شهروندان ایرانی و عراقی (در این پژوهش میدانی حضور داشتند) اثرگذاری بالایی در تحولات اجتماعی کشور خود دارند اما تا کنون تحقیق عمیقی پیرامون آنها صورت نگرفته است!!


پایش فرهنگی اجتماعی دانشگاه ام آی تی از زائرین اربعین

داده‌های این پژوهش به صورت خلاصه و سند اصلی این پژوهش را اینجا بخوانید و دریافت کنید:


*‌ عمده پاسخ‌دهندگان ایرانی به حضور دین در تصمیم‌سازی اجتماعی تمایل دارند، برخلاف پاسخ‌دهندگان عراقی که احزاب اسلامی را بهتر از احزاب سکولار نمی‌داتند.
* هر دو گروه، ایران را حامی شیعیان در منازعات منطقه‌ای ارزیابی کرده و از این سیاست، حمایت می‌کنند.
* اکثریت هر دو گروه، ایالات متحده را حامی دشمنان سنتی شیعیان در جهان می‌دانند و مخالف دخالت‌های سیاسی و نظامی آن کشور در خاورمیانه هستند.
* اکثریت پاسخ‌دهندگان ایرانی سیاست خودکفایی اقتصادی را بر ورود به اقتصاد جهانی ترجیح می‌دهند.
* بیش از نیمی از پاسخ‌دهندگان ایرانی به تبادل فرهنگی، اجتماعی و ورزشی میان ایران و ایالات متحده تمایل دارند و اکثریت آنها اشکالی در همکاری نظامی میان تهران و واشینگتن در مبارزه با داعش نمی‌بینند.
* اکثریت پاسخ‌دهندگان ایرانی از برجام حمایت می‌کنند و رفع تحریم‌ها را در زندگی خود مؤثر می‌دانند، اما نسبت به اجرای موفق توافق هسته‌ای شک دارند.
* ایرانی‌ها بیشتر به پرسش‌هایی پیرامون رابطه دین و سیاست پاسخ ندادند و عراقی‌ها همین برخورد را با پرسش‌های مربوط به مسائل منطقه‌ای در عراق و همچنین دخالت ایران در مسائل سیاسی عراق داشتند.
* مرجع اصلی اخبار برای هر دو گروه، تلویزیون است.
* نیمی از ایرانیان و عراقی‌ها دست‌‌کم ماهی چندبار از اینترنت استفاده می‌کنند.
* هر دو گروه از گفتگوی شیعه و اهل سنت استقبال می‌کنند ولی بر این باورند که دیدگاه شیعیان و اهل تسنن پیرامون خشونت،‌ متفاوت است. آنها در روابط شخصی نیز بیش از آنچه می‌گویند حساس هستند.
* زنان ایرانی دو برابر زنان عراقی در فعالیت‌های اجتماعی مذهبی مشارکت می‌‌کنند.
* بیشتر پاسخ‌دهندگان ایرانی مقلد آیت‌الله خامنه‌ای و بیشتر پاسخ‌دهندگان عراقی مقلد آیت‌الله سیستانی هستند.
* بیشتر پاسخ‌دهندگان از هر دو گروه اشتغال زنان را موجب صدمه به فرزندان ارزیابی می‌کنند و اجازه شوهر را برای اشتغال، ضروری می‌دانند، اما خواهان حقوق برابر زنان و مردان هستند.
* بیشتر پاسخ‌دهندگان ایرانی و به ویژه بیشترِ پاسخ‌دهندگان عراقی، پوشش چادر را برای زنان بهترین پوشش می‌دانند.
* برخلاف پاسخ‌دهندگان عراقی، تقریباً سه چهارم از پاسخ‌دهندگان ایرانی نظام سیاسی فعلی را بهترین نظام ممکن برای کشورشان دانسته و انتخابات اخیر را آزاد و عادلانه ارزیابی می‌‌کنند.
* اکثریت غالب پاسخ‌دهندگان عراقی مخالف خودمختاری اقلیم سنی یا کُرد هستند.
* نیمی از پاسخ‌دهندگان بر این باورند که بشار اسد پیروز منازعه سیاسی در کشورش خواهد بود و بعد از آن بیشترین احتمال را به پایان منازعه از طریق گفتگوهای بین‌المللی اختصاص می‌دهند.
و... (رجوع کنید به سند) (5)
دریافت این سند
حجم: 4.44 مگابایت

1.  این نوشته به نقل از وبگاه خبری مشرق با (اندک که نه) مقدار زیادی دست کاری و تلخیص ارائه شد!

2 مطلب مفصلی درباره «پایش فرهنگی» و واقعیت های اجتماعی در جامعه و تصمیم دولت در حال نوشتن دارم!

3.  به قول یکی از اساتید از قضا این دانشگاه در خاک اجنبی و بلاد کفر هست! اما کار شایسته و به حقی انجام داده!

4.  برای اینکه بدانید مؤسسهٔ فناوری ماساچوست کمبریج آمریکا کجاست و چگونه دانشگاهی است روی لینک کلیک نمایید و در دانشنامه آزاد ویکی پدیا اندکی درباره آن بدانید...

5.  این تیترها و عبارات جزئی بخشی از نتایج این پژوهش است برای کسب اطلاعات بیشتر و جزئیات آن به خود سند مراجعه فرمایید! امیدواریم یک از خدا با خبری این را ترجمه کند!

والسلام.

نظرات (۳)

  • بالای آسمان
  • جالب به نظر میاد
    باید بخونم

    این خیلیه
    خیلی اطلاعات به درد بخوریه 

    پاسخ:
    بله علی آقا
    منور فرمودی
    البته اگر کسی پیدا شه ترجمه اش کنه!!
  • قاسم صفایی نژاد
  • عالی بود، ممنون برادر
    پاسخ:
    ارادت

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی

    بایگانی